Naturens Bästa - godkänd svensk ekoturism

Naturens Bästa är ett banbrytande kvalitetsmärke för ansvarsfull upplevelseturism i naturen i Sverige. Det som internationellt ofta kallas för ekoturism. Naturens Bästa är det första nationella kvalitetsmärket för ekoturismarrangemang på det Norra halvklotet, och sjösattes under FN:s Internationella Ekoturismår 2002.

Avsändare för märkningen är Svenska Ekoturismföreningen tillsammans med Naturskyddsföreningen och Visit Sweden. Naturens Bästa samlar alla Sveriges främsta naturresearrangörer och deras finaste produkter, och skapades för att en besökare lättare ska kunna hitta fram till dem. Ett sätt att skilja agnarna från vetet. Naturens Bästa är helt enkelt de bästa naturresorna i Sverige. Ett roligare resande - för alla inblandade.

Upplevelsebolaget blev 2005 Bohusläns första godkända Naturens Bästa-arrangör. Året därpå, 2006, belönades vi med Grand Travel Award som årets ekoturismföretag i Sverige, vilket vi fortfarande är mycket stolta över. Vi tror på Naturens Bästa, vi tror på ekoturism och vi tror på att vistas i naturen på ett respektfullt sätt. Och vi tror att du också tycker att det är bra.

Vi stöttar det lokala naturvårdsprojektet 8 fjordar, som du kan läsa mer om här.

bild