KajakKalaset 2018 är inställt

Alla eror och epoker når sitt slut. Kambrium, silur, romarriket och Usain Bolt. Nu har det också hänt KajakKalaset. Vi STÄLLER IN årets upplaga, sörjer ett ögonblick, blir nostalgiska och tittar på sköna gamla bilder. Sen kavlar vi upp fleecetröjorna, tar nya tag och hittar på något annat. Tack alla sköna KalasPaddlare för att ni varit med under de år vi kört!

KalasInformation

KajakKalaset är en innehållsrik, grön bohuslänsk kajakträff för lokala, regionala, nationella och internationella paddlare. En varm, vänlig och välkomnande träff med skönt mingel för både torrdräktsnördar, rollvirtuoser, njutpaddlare och förstagångstestare. KajakKalaset är ett årligt återkommande arrangemang med ambitionen att hålla en hög kvalitet. 2018 arrangerar vi KajakKalaset för sjunde gången.

bild

Tid och plats

Datum för KajakKalaset 2018 är 20-23 juli (fredag - måndag) hos Upplevelsebolaget. Vi håller till vid Gustafsberg, Sveriges äldsta badort, vid Byfjordens södra strand just utanför Bohusläns huvudstad Uddevalla. En fantastisk kulturhistorisk miljö vid vattnet, med den tusen kvadratmeter stora UpplevelseLadan som ett naturligt basläger.

På fredag den 20:e kör vi KalasUppvärmning, på lördag och söndag, 21:e - 22:e har vi vårt ordinarie kursupplägg och på måndag den 23:e kör vi guidade KalasTurer och Examinationer. Bokar du ett KalasKort så gäller det för lördag och söndag. Vill du vara med på fredag och/eller måndag också så bokar du det som tillval till ditt KalasKort, eller gör separata bokningar.

KalasUppvärmningen startar i UpplevelseLadan på fredag kl. 14.00 med kunskapsintensiva teoripass på land följt av en skön stund på vattnet och avrundat med middag med fjordutsikt på Restaurang Villa Lindesnäs.

Kursdagarna startar kl. 08.30 på lördag med gemensam PaddelYoga och frukost, och avslutas med en gemensam avslutningsfika 17.00 på söndag. Däremellan har du massor av kul, inspirerande aktiviteter att välja bland.

KalasTurerna börjar med avfärd från UpplevelseLadan på måndag till sköna paddelområden någonstans längs kusten. Vi räknar med att vara tillbaka igen vid 17-tiden.

Examinationerna äger rum på anpassad plats beroende på vilken examination du kommer att göra. Vi räknar med att vara klara till 17-tiden.

Klickar du här så hittar du till oss.

Kurser och workshops

KajakKalasets upplägg är en kunskaps- och inspirationsresa på tre nivåer. Du väljer vilken nivå du tror att du själv befinner dig på (GUL, GRÖN eller BLÅ) och i varje grupp följer helgens program en tänkt kronologi, där du bygger på din kunskap, och är en lite bättre paddlare när du åker härifrån än när du kom hit. Lite som att äta förrätt, huvudrätt och efterrätt i en logisk ordning på middagen, istället för att lite planlöst gräva runt bland olika korvar på en buffé. Om du förstår. Och oavsett om du har paddlat ingenting eller väldigt lite (GUL nivå), en del (GRÖN nivå) eller ganska mycket (BLÅ nivå) gör du samma resa under kalaset. På din nivå. Och har riktigt kul under tiden. Så välj färg och ha en bra helg.

Detaljerat program för helgen finns här!

Bokning och betalning

Du bokar ditt KalasKort via vår hemsida och betalar med kort online. Välj vilken grupp (färg) du vill vara med i och gör din bokning. Då är du säker på att få en plats i den grupp du vill vara med på. Alla aktiviteter har ett begränsat deltagarantal, för att hålla en hög upplevelsekvalitet. Vill du boka dina aktiviteter på plats under kalaset är du naturligtvis välkommen att göra det, i mån av plats.

Du kommer vidare till bokningen här!

Boende

Under kalaset kan du bo inomhus på det charmiga Gustafsbergs Vandrarhem & Badhotell, två minuters promenad från UpplevelseLadan. Vill du hellre slå upp ditt tält kan du göra det på gräsytor alldeles i anslutning till UpplevelseLadan. Dusch och toalett finns i anslutning till campingen och du betalar en slant för möjligheten att tälta. För campingen har vi begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Läs mer om och boka ditt boende på Gustafsbergs Badhotell & Vandrarhem här.

Boka din KalasCamping här!

Mat

Vi serverar god, ekologisk och närproducerad mat under KajakKalaset. Frukost (lördag och söndag) och middag (lördag) äter vi gemensamt i UpplevelseLadan. Lunch fixar du själv. Eller, om vi får rekommendera, äter på det charmiga Konditori Snäckan alldeles vid vattnet 200 meter från UpplevelseLadan.

Frukost och middag ingår i ditt KalasKort. Lunch betalar du själv på plats, om du vill äta på caféet.

Läs mer om KalasMat här!

Utrustning och prylar

Priser för alla aktiviteter förutsätter att du har och använder din egen utrustning. Har du inte egen utrustning kan du hyra av oss. För KalasDeltagare har vi generösa priser under helgen. Du hyr din utrustning till halva priset. Alltså två dagshyror till priset av en.

Behöver du komplettera din utrustning hittar du kajaker, paddlar och tillbehör i Upplevelsebolagets butik i UpplevelseLadan.

Läs mer om vår uthyrning här!

Titta in i vår butik här!

AfterPaddle och KalasKväll

På lördag blir det AfterPaddle i solen (förhoppningsvis) på vår stora altan i västläge. Idealiskt tillfälle att ta en öl eller en kaffe och diskutera styrtag, planera expeditioner och träffa nya och gamla paddelpolare.

Minglandet fortsätter under en gemensam KalasKväll med middag i UpplevelseLadan, då det också blir inspirerande föredrag/bildvisning. Öl, vin, läskeblask och snacks finns såklart till försäljning under kvällen.

Vi får nya idéer, skrotar gamla idéer, filar och skulpterar kontinuerligt på program och innehåll. Vi reserverar oss därför för att information kan komma att ändras. Vi tror att du förstår att det är för att KajakKalaset ska bli så bra som möjligt.

bild