Kajakkurser

Ju mer du lär dig desto roligare får du på vattnet. Och desto säkrare känner du dig. Vi erbjuder kajakutbildningar på olika nivåer. Oavsett om du aldrig provat eller paddlat många år är vi säkra på att det finns mer att lära, och att vi kan ge dig nya kunskaper.

För att du ska veta innehållet i våra kurser och kunna jämföra med andra ger vi utbildningar inom de tre vanligaste paddelsystemen i Sverige. Det ena är BCU, som står för Brittisk Canoe Union, och är det äldsta och i särklass bäst utvecklade systemet i världen. Det ändra är EPP, European Paddle Pass, eller på svenska Paddelpasset, rätt och slätt. Det är en europeisk standard för paddelutbildningar som hämtat sina idéer från BCU. Och det tredje är NIL, Nordisk Instruktörslicens för Havspaddling, som är ett nordiskt utbildningssystem som framför allt används i Sverige och Finland.

Så kort sagt, går du en kurs hos oss vet du att kursinnehållet inte bara är något vi hittat på. Du lär dig något som har en bred förankring och som är användbart i stora delar av världen. Och vi är naturligtvis utbildade inom samtliga system.

Naturlig utveckling

Du börjar lämpligen med Stiltje, vår grundkurs. Den motsvarar BCU 2 Star Sea eller EPP Gul nivå. Där lär du dig grunderna och de vanligast förekommande teknikerna. Helt enkelt en idealisk start på ditt kajakliv. Eller en idealisk fortsättning om du paddlat ett tag men aldrig gått en kurs.

När du vill utvecklas vidare väljer du Krusning, som motsvarar EPP Grön nivå. Du lär dig fler tekniker, slipar på säkerheten och får en bättre förståelse för paddlingen och var dina egna begränsningar ligger.

Sedan är du redo för Bris, som motsvarar BCU 3 Star, EPP Blå nivå eller NIL:s Grund - Säkerhet. En tvådagarskurs där vi bygger en mycket större verktygslåda med tekniker för havspaddling. På den här nivån börjar du få en känsla för hur saker hänger ihop och vad havspaddling verkligen innebär.

Om du vill så kan du examinera dig på samtliga av ovanstående kurser. En slags uppkörning. Som när du tar körkort ungefär. Läs mer om våra examinationer här.

Blött och skräddarsytt

Förutom kurserna ovan kan du boka en privatlektion. Då blir innehållet precis det du själv vill och undervisningen blir effektiv och skräddarsydd. Maximal uppmärksamhet och maximal flexibilitet.

Vill du lära dig rolla (eller det man förr ofta kallade eskimåsväng) så kör vi speciella kurser för just det. Blött, konfunderande och ovant i början, men fantastiskt kul och lärorikt.

På vintrarna har vi bassängkurser i Walkesborgsbadet. En kurs består av tre tillfällen, som erbjuder varma, ombonade möjligheter att träna på sånt som man annars kanske hoppar över för att vattnet är lite kallt. Vi över vanligtvis på räddningar, roll och tekniker där man annars riskerar att bli blöt.

Vi hoppas att du hittar rätt kurs på rätt nivå och att vi får träffa dig. Har du frågor eller funderingar så hör gärna av dig. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

bild