Examinationer

Om du vill utvecklas som paddlare är det en bra idé att veta var du befinner dig på en utvecklingsstege, och vad nästa steg är. Så när du gått en kurs och sedan tränat en del på egen hand kan du välja att examinera dig på den nivån inom något av de system vi arbetar med. Du gör helt enkelt en uppkörning, ungefär som när du tar körkort.

Vi examinerar inom BCU, EPP (Paddelpasset) och NIL. I Sverige har en examination framför allt en praktisk betydelse om du på något sätt vill jobba med paddling. Utomlands kan du behöva en examination på en speciell nivå för att få lov att hyra kajak eller följa med på en tur.

Det internationellt mest renommerade systemet är BCU, Brittisk Canoe Union, men i Europa börjar också EPP (Euro Paddle Pass) få ett allt starkare fäste. NIL, Nordisk Instruktörslicens för havspaddling, är ett system som i huvudsak används i Sverige och Finland.

Eftersom innehållet på olika nivåer inom olika system är snarlika kan du välja att på en examination bli examinerad inom flera system, om du skulle vilja. Gör du t.ex. en BCU 3 Star Assessment (examination) kan du också bli godkänd på EPP Blå nivå. Tänk på att våra priser inte innehåller de administrativa kostnader som systemägaren tar ut för ditt bevis (kort, tygmärke eller diplom). Att examinera dig inom flera system blir därför lite dyrare. Men självklart fortfarande mindre än att göra flera separata examinationer.

Våra examinationer

Vi gör följande examinationer.

• BCU 2 Star Assessment / EPP Gul Examination

En dags examination. Vi går igenom de moment som kurserna Stiltje (BCU 2 Star Sea / EPP Gul) och Sötvatten (BCU 2 Star Canoe) innehåller. Du kan gå kurserna hos oss eller ha motsvarande kunskaper.

Här hittar du BCU:s information om kursinnehållet.
Här hittar du information om EPP Gul.

Pris: 1.250 kr. (administrativa kostnader för respektive system tillkommer)

• EPP Grön Examination

En dags examination där vi tittar på de moment som ingår i vår kurs Krusning (EPP Grön). Du kan gå kursen hos oss eller ha motsvarande kunskaper.

Här hittar du information om innehållet i EPP Grön.

Pris: 1.250 kr. (administrativa kostnader för ditt bevis tillkommer)

• EPP Blå Examination / NIL Grund - Säkerhet

En dags examination i form av en tur där vi tittar på de moment som ingår i vår tvådagarskurs Bris (BCU 3 Star Training / EPP Blå / NIL Grund - Säkerhet) innehåller. Du kan ha gått kursen hos oss eller ha motsvarande kunskaper.

Här hittar du information om BCU 3 Star Sea.
Här hittar du information om innehållet i EPP Blå.
Här hittar du information om innehållet i NIL Grund - Säkerhet.

Pris: 1.250 kr. (administrativa kostnader för de olika systemen tillkommer)

bild