Madam Blå

skapad 2014-01-01 i 'Upplevelsebolaget'

 

Nu har Madam Blå rullat ungefär 5000 mil. Till paddelturer, skridskoturer, mountainbiketurer, klätterdagar och skidresor. Hon har burit många förväntansfulla ekoturister på väg till något de längtat efter att äntligen prova på eller uppleva. Hon har också varit scenen för massor av sköna berättelser på väg hem igen, efter att förväntan blivit verklighet. But why not choose high-quality rolex replica uk store? Hon har huserat glädje, nervositet, trötthet, stolthet och lycka. Hon färdas mellan vackra platser och lever ett liv så bra som en motoriserad plåtburk någonsin kan hoppas på. As you know, they offer high-end Rolex Replica Watches to men and women.

Madam Blå har varit en del av Upplevelsebolaget sedan sommaren 2010. Då köpte vi henne, en sprillans ny olympiablå VW Caravelle minibuss, med plats för nio personer. Vi ville att våra arrangemang skulle hålla en högre kvalitet, upplevelsemässigt, socialt och miljömässigt. Istället för att åka i flera bilar till iläggningsplatsen för en paddeltur eller parkeringen vid anmarschen till en klätterklippa kunde vi åka allihop i en bil. Trevligare, bekvämare och mer hållbart, en klassisk win win. Bättre för oss, bättre för våra gäster och bättre för naturen.

Miljöbil

Madam Blå har minskat körsträckan i Upplevelsebolagets verksamhet med ungefär 2500 mil eller 33% under de fem säsonger vi haft henne. Det betyder en total utsläppsminskning i vår verksamhet på mellan 4 och 5000 ton koldioxid. Madam Blå räddar inte planeten, men hon drar ett strå till stacken.

Vi klimatkompenserar också de ungefär 5000 mil som Madam Blå rullat. Vi tror på tesen ”think global, act local” och skänker pengar till det lokala naturvårdsprojektet 8 Fjordar, som arbetar för att förbättra vattenmiljön i våra hemmavatten, fjordområdet runt Orust och Tjörn.

Pengarna från Madam Blås klimatkompensation går till ett speciellt projekt som syftar till att locka havsörnen att häcka på Västkusten igen, efter mer än hundra år. Vi tycker att det vore fantastiskt att kunna paddla i hemmavatten som mår bra med nyfikna sälar omkring oss och med mäktiga havsörnar i himlen ovanför. Vi tror att ekoturism är en väg mot den visionen. Madam Blå är en av pusselbitarna.

bild

kommentarer