Kajaklyx på Väderöarna

Exotisk paddling längst ut i väster

I den västligaste utposten av skärgården lever ingen längre permanent. Här har sjöfåglar och säl en fristad. Men på Storö ligger ett värdshus med god mat, mjuka sängar och vänlig service. Ett perfekt basläger för tre dagars utforskande av Sveriges mest exotiska paddelvatten.

Vi startar vår Väderöpaddling med en tur i Fjällbacka. Från de yttre öarna får vi båtlift över fjorden till värdshuset. Där har vi vår bas för två dagars paddling bland arkipelagens tvåhundra öar. Att vi kan avsluta dagarna med en god middag och lite paddelskrönor till konjaken gör inte turen sämre, eller hur?

Datum

Se tillgängliga datum under fliken Boka!
Övriga datum efter överenskommelse.
Välkommen att mejla oss på bokning@upplevelsebolaget.com
eller ringa på 0705 - 13 10 85.

Förkunskaper

Du behöver inte vara någon kajakexpert för att följa med på en tur till Väderöarna, men det är bra om du har en viss paddelvana. Väderöarna kan vara blåsigt och vi anpassar paddlingen efter rådande förutsättningar. Du skall vara simkunnig och ha fyllt minst 15 år.

Tid & Plats

Vi träffas kl. 09.00 i UpplevelseLadan på Gustafsberg i Uddevalla. Vi räknar med att vara tillbaka senast kl. 17.00 på avslutningsdagen.

Mat

Är det något du inte tål eller är allergisk mot tar vi naturligtvis hänsyn till det och erbjuder ett annat alternativ. Hör i så fall av dig i god tid.

Ingår i priset

I priset ingår all nödvändig paddelutrustning (kajak, paddel, sittbrunnskapell och flytväst). All mat under turen (frukost och tvårätters middag på värdshuset, medhavd lunch under paddlingen) samt två nätters logi i dubbelrum på Väderöarnas Värdshus. Transport till och från Hamburgsund och vidare till öarna med all utrustning, rengöring av all utrustning, samt guidning och instruktion.

I priset ingår inte alkohol till maten.

Att ha med sig

Förutom den paddelutrustning som tillhandahålls av oss står du för din egen friluftsutrustning. Här följer en kort lista på saker som vi tycker att du skall/bör ha med dig. Vissa är nödvändiga, andra är rekommendationer. Är något du inte har så kan du komplettera med det från vår butik innan avfärd. Hör av dig om du är osäker.

• Tåliga friluftskläder att paddla i.
• Extra, torrt ombyte för paddlingen, vattenätt packat.
• Regn- och vindtät jacka och byxor. Tänk på att det kan bli kallt ute i skärgården.
• Sandaler eller andra skor att paddla i, plus gympaskor.
• Mössa och vantar.
• Toalettartiklar.
• Badkläder och handduk.
• Solskydd och myggmedel.
• Kläder för skönt häng på värdshuset.