Fruset vatten - iskurs

Iskunskap och skridskoåkning

Med rätt kunskap om is kan du ha roligare på vintern. Du kan bli en långfärdsskridskoåkare. Att glida fram på sjöar eller havsvikar är en fantastiskt känsla, som allt fler upptäcker. Men för att åka tyggt på dina turer behöver du en del kunskap. Lär dig grunderna på en kurs med oss.

Vår iskurs är uppdelad på två dagar, med en teorikväll där vi pratar om is och utrustning, och en dagstur där vi bekantar oss med våra kunskaper i verkligheten, på en skön tur. All skridskoutrustning du behöver ingår naturligtvis i kursavgiften.

Datum

Se tillgängliga datum under fliken boka!
Övriga datum efter överenskommelse för grupper om minst 4 personer.

Pris

1300 kr

Tid & Plats

Vi träffas för teorikväll kl. 18.00 i UpplevelseLadan. Under teorikvällen bestämmer vi gemensamt datum för turen.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper för att vara med på en iskurs. Kursen är en introduktion till skridskoåkning och att vistas på fruset vatten. Vi förutsätter dock att du är simkunnig och att du fyllt minst 15 år.

Ingår i priset

I kurspriset ingår en teorikväll med undervisning och fika samt en dagstur på långfärdsskridsko inklusive all nödvändig skridskoutrustning (skridsko med bindning, ryggsäck med vattentät förvaring, isdubbar, kastlina och stavar eller pik samt transport, guidning och instruktion). Fika under teorikvällen.

Du behöver själv ha med dig:

• Anteckningsutrustning (för teorikvällen).
• Lämpliga kläder, ett torrt ombyte och rejäla kängor att åka i (för turen).