Självguidad kajaklyx i Havstensfjorden

Tre dagars ren njutning

På en självguidad kajaklyxtur paddlar du på egen hand, men med rejält med support från oss. Du får all paddelutrustning du behöver, en god lunch för dagens paddling, och vi ger dig en grundlig genomgång av både utrustning och paddelrutt över en kaffe innan du ger dig iväg. Sängarna är bäddade i rummet som väntar på dig under de två nätter du är borta. Liksom de bästa middagar, luncher och frukostar du kan tänka dig. Plus kanske skön livemusik. Sen kommer vi och hämtar dig, ditt paddelsällskap och all utrustning när ni paddlat färdigt. Enkelt och bekvämt. Och njutningsfyllt.

Kajaklyxturen i Havstensfjorden är på tre dagar. Du bor första natten på Slussens Pensionat på Orust och den andra på Villa Sjötorp på Lyckorna i Ljungskile. På vägen snirklar du fram bland öarna i landets ejdertätaste vattenväg, Havstensfjorden. Spana efter säl, havsörn och pilgrimsfalk och se hur musselodlarna skördar havets läckerheter från fjordens odlingar. Havstensfjorden är en lugn pärla bland kustens paddelvatten, väl skyddad från starka västanvindar av Orust gröna sluttningar.

Datum 2019

Du kan starta din självguidade tur vilken dag som helst mellan 1 maj och 30 september (under förutsättning att rum och kajakutrustning är tillgängligt).

Bokning

Vill du boka en Självguidad kajaklyx så skickar du oss dina kontaktuppgifter (namn, adress, telefon, e-postadress) till bokning@upplevelsebolaget.com , så blir din bokning preliminär och vi kontrollerar tillgänglighet för boende och utrustning. Tala om vilka dagar du vill paddla och hur många ni är. Vi gör en preliminärbokning och skickar en faktura till din e-postadress. När fakturan är betald blir bokningen definitiv. Har du fler frågor så besvarar vi dem naturligtvis gärna.

Pris

Pris för 2020 kommer inom kort.

Tid & Plats

Du startar din Självguidade tur i UpplevelseLadan kl. 09.00 på avresedagen. Då har vi genomgång av utrustning och paddelrutt. När du paddlat klart kommer vi och hämtar dig kl. 15.00 sista dagen. Det innebär att vi är tillbaka hos oss i tid för att du ska hinna tvätta och lämna tillbaka utrustningen till kl. 17.00.

Vänligen notera att våra tider är fasta. Planera din resa så att tiderna passar. Överenskommelse om andra tider kan göras till en extra kostnad.

Förkunskaper

Du behöver inte vara en erfaren paddlare, men vi rekommenderar att du åtminstone har någon paddelvana om du ska ge dig ut på en Självguidad tur. Har du aldrig paddlat tidigare föreslår vi att du går en grundkurs eller tar en privatlektion hos oss innan du ger dig iväg. Du skall vara simkunnig och ha fyllt 15 år. Är du yngre får du gärna vara med i sällskap med en vuxen.

Ingår i priset

Kajakutrustning (kajak, paddel, kapell, flytväst, pump, paddle leash), karta och kartfodral, välkomstfika och genomgång av utrustning och paddelväg. Två nätters logi i dubbelrum (Slussens Pensionat och Villa Sjötorp) inklusive frukost och 3-rätters middag med vatten eller måltidsdryck, lunch för tre dagar (packad för paddling) samt hämtning och transport till startpunkt (Gustafsberg). Livemusik ingår också, om det är musik den kvällen på Slussens Pensionat när du är där.

Dag 1

Starta i UpplevelseLadan på Gustafsberg. Du blir utrustad med kajak och paddeltillbehör (paddel, kapell, flytväst, pump och paddle leash), karta, kartfordral och informationspaket som visar din färdväg och vad du kan förvänta dig under paddlingen. Vi bjuder på en kaffe och en fika, och har en grundlig genomgång av utrustning och färdväg. Sen börjar det roliga - paddlingen.

Paddla från Gustafsberg, ut genom Byfjorden och sväng söderut i Havstensfjorden. Kryssa mellan öarna, spana efter havsörn, säl och ejder och landa till slut vid Slussens Pensionat på Orust. På Slussen blir det kanske bad, 3-rätters middag och livemusik (beroende på vilken dag du väljer att paddla) innan du kryper till kojs i ett bekvämt dubbelrum på pensionatet.

Dag 2

Skön pensionatsfrukost med havsutsikt innan det är dags för en ny dag i kajakerna. Styr söderut och kryssa mellan öarna i fjorden. Fortsätt spana efter sjöfågel på vattenytan, rådjur på öarna och pilgrimsfalk i himlen. Kolla in den charmiga bebyggelsen vid Ranneberg, snirkla runt den fjärilsformade Oxholmen, sträck på benen och njut av medhavd lunch på Björkholmens strand.

Efter att ha strykit förbi den vackra badorten Lyckorna i mjukt eftermiddagsljus landstiger du vid det fantasifulla Villa Sjötorp. Där väntar dig en en utsökt 3-rättersmiddag och bekväm säng, som belöning efter dagens salta paddling.

Dag 3

Ät frukost på Sjötorp. Kanske på verandan? Om du har ork och energi så tar du kajakerna på en förmiddagstur till den charmiga och hemliga lilla badortspärlan, Stillingsön på Orust, och är tillbaka på Sjötorp efter lunch på en klippa. Vill du vila kajakmusklerna är en promenad på Lyckorna ett utmärkt alternativ. Båda alternativen innehåller en packad lunch. När du är mätt, nöjd och nyduschad kommer vi och hämtar dig och utrustningen (kl. 15.00) för transport tillbaka till Gustafsberg igen.