Toppturer - kortvecka

Fantastiska vyer och norsk puder

Om du är sugen på toppturer, men inte har en hel vecka att avvara, så är en kortvecka lösningen. Toppturer på skidor i Norge är bland det bästa vi vet. Att stå på en topp, efter att ha bestigit den, med femtonhundra meter lössnö mellan dig och fjorden nedanför är svårslaget. I april, när säsongen är som allra bäst, är vi i Eikesdalen, ett av Norges, och världens, bästa topptursområden. Följ med oss på en resa med stora oförglömliga skidupplevelser.

Vi guidas under veckan av Oskar Brodén, topptursguide och lavintekniker i Åre vintertid och kajak- och klätterguide hos Upplevelsebolaget sommartid. Tillsammans gör vi turer till klassiska toppar som Flötatind, Goksøyra, Skjorta och Blånebba. Eller några andra toppar. Allt beroende på väder och snöförhållanden under våra sex skiddagar i området. Förutom fantastiska natur- och skidupplevelser kommer du att lära dig massor om skidåkning, toppturande, snö, laviner och att vistas säkert i bergen.

Boende

Vi bor svindlande vackert i moderna stugor antingen precis vid Eikesdalsvattnets eller vid Eresfjordens strand. Vi sover i dubbelrum och har bekvämligheter som dusch, tvättmaskin och gratis wifi.

Datum 2019

Välj mellan fyra kortveckor i april. Alla lördag till onsdag.
30/3 - 3/4, 6/4 - 10/4, 13/4 - 17/4 och 20/4 - 24/4.

Vill du ha ännu mer sköna upplevelser? Välj en hel vecka och avsluta på lördag istället.

Bokning

Du reserverar din plats genom att klicka på boka, fylla i dina uppgifter och betala en anmälningsavgift på 3.000 kr. Anmänlingsavgiften är en delbetalning av resans totalpris. När du gjort din reservation får du en faktura med e-post på resterande belopp, som betalas 60 dagar innan resans start. Gör du din anmälan senare än 60 dagar innan resans start betalas fakturan direkt.

Pris

10000 kr

Resa till och från

Du tar dig själv till Norge. Kommer du långväga ifrån är det enklast att flyga till Molde. Varje lördag kl. 18.00 hämtar vi våra gäster på flygplatsen i Molde. Därifrån har vi c:a en timmas resa till vårt boende i Eikesdalen. På onsdag kl. 10.00 lämnar vi på flygplatsen igen, i tid för hemresan.

Du kan också ta dig till Molde med buss, eller om du bor på rimligt köravstånd kan du naturligtvis köra själv. Hör i så fall av dig om vägbeskrivning.

Tid & Plats

Vi hämtar dig 18.00 på flygplatsen i Molde och lämnar dig 10.00 på dagen för hemresa. Alla transporter på plats, till och från bergen, sker med vår minibuss eller bil.

Förkunskaper

Du behöver inte ha gått på topptur tidigare för att följa med oss till Eikesdalen. Du bör däremot ha åkt en del skidor och ha en viss vana av off-piståkning.

Ingår i priset

I priset ingår 4 nätters logi (i dubbelrum) i modern, välutrustad 6-bäddsstuga, all mat under vistelsen, transfer till och från flygplats, transporter på plats samt 3 dagars skidguidning.

Utrustning

Vi samarbetar med Black Diamond. Om du inte har egen topptursutrustning, eller gärna vill testa ny utrustning, kan du hyra det till förmånliga priser av oss. Meddela oss i förväg vad du vill du hyra.

Om du är gäst på vår resa och vill köpa egen utrustning kan vi tillsammans med Black Diamond erbjuda riktigt bra priser. Kontakta oss för detaljer.

Hyrpriser

Randonnépaket (skidor, bindningar, pjäxor, stighudar, stavar): 1.300 SEK (kortvecka)
Säkerhetspaket (transceiver, spade, sond): 400 SEK (kortvecka)

Säkerhetsutrustning - kortvecka

Hyr din säkerhetsutrustning

Hyr din säkerhetsutrustning av oss. Transceiver, spade och lavinsond ingår i paketet.

Toppursutrustning-kortvecka

Hyr din topptursutrustning

Hyr din topptursutrustning av oss. Skidor, bindningar, pjäxor, stighudar, stavar ingår i paketet.