Självguidad kajaktur - södra Bohuslän

Det bästa av två världar

På en självguidad tur paddlar du på egen hand, men med rejält med support från oss. Du får all paddelutrustning du behöver, vi ger dig en grundlig genomgång av både utrustning och paddelrutt över en kaffe innan du ger dig iväg. Sen kommer vi och hämtar dig, dina kompisar och all utrustning när ni paddlat färdigt. Du slipper vägen tillbaka. Enkelt och bekvämt.

Du kan välja att paddla mellan tre och sju dagar. Behöver du campingutrustning har vi det också. Då hyr du ett campingpaket av oss för tiden du ska vara ute. Det har aldrig varit enklare att hitta ett riktigt fint paddeläventyr.

Södra Bohuslän

En självguidad kajaktur genom södra Bohuslän är en vidunderligt vacker resa genom ett varierat kustlandskap. Du startar i en lummig, grön och relativt väderskyddad inomskärsmiljö i kustens fjordlandskap, innan paddlingen tar dig till den kargare ytterskärgården, med charmiga fiskesamhällen och horisontkänsla. Du kommer att möta branta klippväggar, inbjudande sandstränder, kolonier av sjöfåglar, spektakulära solnedgångar och öde öar att övernatta på. Kanske får du också närkontakt med Bohusläns landskapsdjur, knubbsälen. Södra Bohuslän ger dig också många alternativa paddelvägar, där mycket av paddlingen sker, eller kan ske, på relativt väderskyddade vatten. Perfekt om någon eller några dagar bjuder på blåsigt väder.

Datum 2019

Du kan starta din självguidade tur vilken dag som helst mellan 1 maj och 30 september.

Bokning

Vill du boka en Självguidad tur så skickar du oss dina kontaktuppgifter (namn, adress, telefon, e-postadress) via bokning@upplevelsebolaget.com . Tala om vilka dagar du vill paddla och hur många ni är. Vi gör en preliminärbokning och skickar en faktura till din e-postadress. När fakturan är betald blir bokningen definitiv. Har du fler frågor så besvarar vi dem naturligtvis gärna.

Pris

2200 kr

(2200-3100 kr./person beroende på antal dagar)

Tid & Plats

Du startar din Självguidade tur i UpplevelseLadan kl. 09.00 på avresedagen. Då har vi genomgång av utrustning och paddelrutt. När du paddlat klart kommer vi och hämtar dig kl. 15.00 sista dagen. Det innebär att vi är tillbaka hos oss i tid för att du ska hinna tvätta och lämna tillbaka utrustningen till kl. 17.00.

Vänligen notera att våra tider är fasta. Planera din resa så att tiderna passar. Överenskommelse om andra tider kan göras till en extra kostnad.

Förkunskaper

Du behöver inte vara en erfaren paddlare, men vi rekommenderar att du åtminstone har någon paddelvana om du ska ge dig ut på en Självguidad tur. Har du aldrig paddlat tidigare föreslår vi att du går en grundkurs eller tar en privatlektion hos oss innan du ger dig iväg. Du skall vara simkunnig och ha fyllt 15 år. Är du yngre får du gärna vara med i sällskap med en vuxen.

Pris

3 dagar: 2200 kr.
4 dagar: 2500 kr.
5 dagar: 2700 kr.
6 dagar: 2900 kr.
7 dagar: 3100 kr.

Ingår i priset

Kajak och tillbehör (paddel, kapell, flytväst, pump, paddle leash), kartpaket (sjökort, vattentätt kartfodral, översiktskarta med information om paddelrutt, övernattningsplatser, restauranger, boendealternativ, affärer och toaletter), en grundlig genomgång över en kopp kaffe av både paddelrutt och utrustning, vattensäck (1 st. 6l./person) samt hämtning och transport av dig och all utrustning när äventyret är över.

Tillval

Om du vill resa lätt, eller saknar något i din campingutrustning kan du hyra det av oss. Ange i så fall det vid bokning. I vårt campingpaket ingår tält, liggunderlag, therm-a-reststol (som förvandlar liggunderlaget till en bekväm stol), friluftskök inklusive gas, meal kit och spade.

Tält och kök lämnas ut i ett ex per två deltagare. Notera att sovsäck inte ingår i vårt campingpaket, det kan du hyra separat.

Pris för campingpaket: 700 - 1100 kr. / pers. (beroende på antal dagar).
3 dagar: 700 kr.
4 dagar: 800 kr.
5 dagar: 900 kr.
6 dagar: 1000 kr.
7 dagar: 1100 kr.