Dagstur i Nordströmmarna - X

Stillhet, strömmar och Taube

Nordströmmarna är klassiska Bohuslänska farvatten, från Taubes visor. Här slingrar sig det salta Västerhavet in mellan ädelträdskogar och naturreservat, på sin väg från Gullmarn till Koljöfjorden. Att påstå att paddlingen är idyllisk är närmast en underdrift.

Vattnet är alltid lugnt och sitter du i en kajak för första gången är platsen idealisk. Vi stryker utmed småkobbar och trånga passager och rundar Bassholmen, med sina fågelstränder, sina sommarbetande hingstar och sin gamla pittoreska kulturhistoriska bebyggelse. Självklart gör vi också ett strandhugg och fikar nånstans på vägen.

Naturens Bästa

Turen är ett godkänt Naturens Bästa-arrangemang, vilket bland mycket annat innebär att vi skänker en del av inkomsterna till det lokala naturvårdsprojektet 8 fjordar.

Datum

Se tillgängliga datum under fliken boka!
Övriga datum efter överenskommelse för grupper om minst 4 deltagare.

Lunch/fika

Du kan även låta oss ordna lunch och fika till dig. Det beställer du för 150 kr extra. Vår paddellunch är en ekologisk pastasallad med kyckling, serverad med nybakt bröd, smör och dressing. Efteråt rundar vi av med mamma Lenas hembakta ekologiska kanelbullar och en espresso.

Är det något du inte tål eller är allergisk mot tar vi naturligtvis hänsyn till det och erbjuder ett annat alternativ. Hör i så fall av dig.

Pris

1000 kr

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper för att följa med på en dagstur. Turen i sig är en introduktion till kajakpaddling där vi kontinuerligt tränar på de grundläggande färdigheter du behöver. Vi förutsätter dock att du är simkunnig och att du fyllt minst 15 år. Är du yngre får du följa med i sällskap av en förälder.

Tid & Plats

Vi träffas kl. 09.00 i Upplevelseladan på Gustafsberg. Ungefär vid 17.00 är vi tillbaka.

Ingår i priset

I priset ingår all nödvändig paddelutrustning (kajak, paddel, sittbrunnskapell och flytväst), transport av dig och all utrustning till och från iläggningsställe, rengöring av kajaker och utrustning, samt färdledning och instruktion.

Utrustning

Vi står för:
• Kajaker och paddelutrustning
• Lunch (om du beställt det av oss)

Du tar med:
• Kläder att paddla i (snabbtorkande träningströja, badshorts, vindjacka)
• Skor att paddla i (vattentåliga sandaler, våtskor eller foppatofflor)
• Vind- regnjacka och byxor
• Torrt, varmt ombyte, vattentätt packat (gärna en varm fleecetröja)
• Solkräm (keps om du är känslig mot solen)
• Lunch (om du inte beställt det av oss)
• Snacks, godis och annan extra energi
• Kamera med mycket plats på minneskortet

Paddellunch

Smarriga smaker i skön miljö