Topptursvecka i Norge

Fantastiska vyer och norskt puder

En topptursvecka på skidor i Norge är bland det bästa vi vet. Att stå på en topp, efter att ha bestigit den, med femtonhundra meter lössnö mellan dig och fjorden nedanför är svårslaget. Fyra veckor i april, när säsongen är som allra bäst, är vi i Eikesdalen, ett av Norges, och världens, bästa topptursområden. Följ med oss på en veckas (eller flera veckors) stora och oförglömliga skidupplevelser.

Vi guidas under veckan av av Oskar Brodén, topptursguide och lavintekniker i Åre vintertid och kajak- och klätterguide hos Upplevelsebolaget sommartid. Tillsammans gör vi turer till klassiska toppar som Flötatind, Goksøyra, Skjorta och Blånebba. Eller några andra toppar. Allt beroende på väder och snöförhållanden under våra sex skiddagar i området. Förutom fantastiska natur- och skidupplevelser kommer du att lära dig massor om skidåkning, toppturande, snö, laviner och att vistas säkert i bergen.

Boende

Vi bor svindlande vackert i moderna stugor precis vid Eikesdalsvattnets strand. Vi sover i dubbelrum och har bekvämligheter som dusch, tvättmaskin och gratis wifi.

Datum 2018

Välj mellan fyra veckor i april. Alla söndag till söndag.
1/4 - 8/4, 8/4 - 15/4, 15/4 - 22/4 och 22/4 - 29/4.

Har du inte tid för en hel vecka? Välj en kortvecka och flyg in på onsdag istället.

Pris

14000 kr

Resa till och från

Du tar dig själv till Norge. Kommer du långväga ifrån är det enklast att flyga till Molde. Varje söndag kl. 18.00 hämtar vi våra gäster på flygplatsen i Molde. Därifrån har vi c:a en timmas resa till vårt boende i Eikesdalen. Nästa söndag kl. 10.00 lämnar vi dig på flygplatsen igen, i tid för hemresa. Se till att boka dina flygresor så att de passar med våra tider.

Du kan också ta dig till Molde med buss, eller om du bor på rimligt avstånd köra själv. Hör i så fall av dig om vägbeskrivning.

Tid & Plats

Vi hämtar dig 18.00 på flygplatsen i Molde och lämnar dig där 10.00 igen på hemresedagen. Alla transporter på plats, till och från bergen, sker med vår minibuss.

Förkunskaper

Du behöver inte ha gått på topptur tidigare för att följa med oss till Eikesdalen. Du bör däremot ha åkt en del skidor och ha en viss vana av off-piståkning.

Ingår i priset

I priset ingår 7 nätters logi (i dubbelrum) i modern, välutrustad 6-bäddsstuga, all mat under vistelsen, transfer till och från flygplats, transporter på plats samt 6 dagars skidguidning.

Utrustning

Vi samarbetar med Black Diamond. Om du inte har egen topptursutrustning, eller gärna vill testa ny utrustning, kan du hyra det till förmånliga priser av oss. Meddela oss i förväg vad du vill du hyra.

Om du är gäst på vår resa och vill köpa egen utrustning kan vi tillsammans med Black Diamond erbjuda bra priser. Kontakta oss för detaljer.

Hyrpriser

Randonnépaket (skidor, bindningar, pjäxor, stighudar, stavar): 1.400 SEK (hel vecka)
Säkerhetspaket (transceiver, spade, sond): 500 SEK (hel vecka)

Topptursutrustning -vecka

Hyr din topptursutrustning

Hyr din topptursutrustning av oss. Skidor, bindningar, pjäxor, stighudar och stavar ingår i paketet.

Säkerhetsutrustning -vecka

Hyr din säkerhetsutrustning

Hyr din säkerhetsutrustning av oss. Transceiver, spade och lavinsond ingår i paketet.

Nästa tillfälle

Topptursvecka2018-04-22 till 2018-04-29InfoBoka

Pris

14000 kr

Dagar

2018-04-22 till 2018-04-2900:00 till 00:00